„Предварително планирахме Пини да дойде за мачовете в Ботевград, за да види в действие и играчите на Балкан, които не бяха на Купата в Самоков, а и Иван Лилов играе много силно и е заслужено да го види на живо”, заяви Тити Папазов по повод поредната визита на националния ни треньор по баскетбол Пини Гершон. Израелецът ще седне на трибуните в залата в Ботевград за третия сблъсък от полуфинала между Балкан и Левски утре вечер и ще остане до неделя в България.

„Пълна глупост е да се коментира, че аз евентуално ще стана треньор на Левски или Георги Младенов. Дори е по-некоректно е да се коментира за Жоро в момента, защото играе полуфинал, представя се отлично и не трябва да се нагнетява обстановката. До ден днешен никой от ръководството на Левски не е разговарял с мен и като гледам явно журналистите са два пъти по-загрижени за моето бъдеще от мен. В този момент, когато нещата в серията не се развиват добре, е крайно некоректно да се коментира промяна на треньора. Все пак част от ежедневието е, когато има катаклизъм да се търсят заместници на треньора, но най-точното, което мога да кажа е, че с мен никой не е водил разговори. Появиха е още по-големи спекулации и хора, които са много тясно свързани с баскетбола вчера говориха с мен и ме питаха дали аз ще водя мача в петък. Това са такива невиждани измислици, че не мога да си обясня как до такава степен може да стигне фантазията на някои”, коментира асистентът на Пини Гершон начело на държавния ни мъжки отбор.

„Смятах, че ще има два двубоя в Ботевград, защото мислех, че Левски ще вземе поне един мач в София. Пини ще може да види атмосферата в Ботевград. Моето предложение беше да се гледат двата мача там, още като правехме програмата, защото в Ботевград е възможно най-баскетболната атмосфера в България. Искаше ми се да остане с добро впечатление от втората си визита и от мачовете, които ще гледа. Балкан показа по-голям характер и заслужено спечели в София. Отразява се отсъствието на Златин Георгиев. Силите са изравнени, но моето чувство е, че атмосферата в залата ще е помощник на отбора, който е в по-добро психологическо разположение. Ако мачовете са два, Пини ще наблюдава и двата. Факт е, че неговото желание е да гледа Левски, заради повечето играчи, които се очаква да попаднат в разширения състав на националния. Коментирали сме и израстването на Иван Лилов”, каза още Тити Папазов.

„Що се отнася до представянето на Левски смятам, че основните фактори са два. Най-важно е, че отборът на Балкан играе с много голямо самочувствие, огромно желание и със стръв, която е типична за Жоро. Всички знаят, че ми е много близък и ако го хваля много ще преценят, че може би му правя мечешка услуга. Не можем да отречем това, което се вижда, че поведението на играчите на Балкан на терена е изцяло по негов маниер и това, което той направи в Ботевград е наистина много значимо. Подкрепяни са от чудесна публика и мачовете се развиха благоприятно за тях. Моето мнение е, че отборът на Левски има по-голям потенциал от това, което показва. Без да оправдавам никой смятам, че контузията на Златин Георгиев се оказа фатална. Коментари могат да бъдат правени всякакви, но след ЛукОйл, всеки може да победи всеки. Жоро е свършил много положителна работа в Ботевград”, завърши Тити.