Последният наставник на мъжкия ни националнен отбор Константин Папазов бе единственият български специалист, който новият треньор Пини Гершон заяви, че познава на първата си пресконференция като наставник на България в Атина.

„Той е едно от големите имена в нашия спорт и да каже добри думи за някого е голяма чест, това няма как да не ме радва”, каза Тити Папазов пред Гол линия.

„Пини Гершон е един много доб спец, което е най-важното. Другото е, че той е много емоционален човек и това ще създаде добра атмосфера, която да помогне за реализирането на идеите му.”

„Трябва да бъдем реалисти и да признаем, че неговото привличане не значи сигурно класиране. Жребият е много важен, можем да се паднем една група със Сърбия, Италия и Босна или с Франция, Турция и Македония, което ще направи ситуацията много трудна.”

„Не влагам лични пристрастия, но историята Желко Обрадович, след това са Пини Гершон и Еторе Месина, той е един от тримата най-големи.”

„При добър жребии имаме шансове още в началото. Ако играем на допълнителни квалификации, мисля, че тогава неговият авторитет ще помогне. Не трябва да градим пясъчни кули и да не мислим, че вече сме се класирали.”

„Той получи от мен дисковете с мачовете на националите. В момента той е концентриран изключително много върху работата си в Олимпиакос и в никакъв случай не бива да му се сърдим за това.”

Запитан дали би станал асистент на новия селекционер на националния отбор Тити заяви, че би приел с удоволствие.

„Смятам, че всички в екипа на Пини Гершон ще бъдат българи. Там трябва да бъде Тони Дечев, който е единственият българин, който се специализира със скаутинг. Не трябва да внасяме кадри от чужбина, след като имаме прекрасни специалисти.”

„В никакъв случай не смятам, че да бъдеш помощник треньор и ако Гершон прояви интерес към мен и ме покани, на драго сърце ще се съглася. Едва ли някой би отказал на Пини”, каза Константин Папазов.

Тити заяви, че футболния Левски все е още не е загубил шансове за титлата, като сините могат да се възползва от „страхливостта на Стойчо Младенов” и да стопят преднината на ЦСКА на върха в класирането на А Група.

Папазов, който от време на време се включва в тренировките на футболните шампиони, каза на майтап, че може да помогне на колегата си Станимир Стоилов да стегне състава като се присъедини към традиционни зимен лагер на сините в Израел.