Помощник треньорът на българския национален отбор по баскетбол Константин Папазов заяви след загубата от Турция с 66:94, че се надява на повече обективност, тъй като това са способностите на нашите състезатели. Папазов помоли за реална оценка, но в типичния си стил коментира, че все още се надява на чудо.

„Докато съществува шанс, се надяваме. Само че трябва да сме реалисти. Литва е много по-добър от нас. Нямам обяснение за днешната игра, сривът е психологически. Ако търсим някакъв плюс от днешната игра, може да е, че литовците вече не ни броят. По принцип съм позитивен и смятам, че отборът ни не може да си тръгне по този начин от Европейското първенство,” каза Тити.

„Проблемът е в разминаването на нашите мечти и реалностите. Трябва да сме обективни – нашият отбор е най-слабият на това Европейско първенство,” обясни той.

„Македония загуби първо с 30 точки, но победи в следващия мач. Реалната разлика между България и Турция е 30 точки. Ние играем с играчи, които нямат опит, освен Деян Иванов няма никой, които да играе в стойностен отбор. Но това са нашите най-добри играчи, ние трябва да сме им благодарни, че ни класираха на това европейско, но трябва да сме реалисти,” пак каза Папазов.

„Роулънд категорично оправдава доверието към него, той е най-успешният играч на отбора,” категоричен бе помощникът на Пини Гершон за натурализирания гард Ърл Роулънд.

И отново за проблемите на България, той добави:„Четири-пет играча са без отбори, те са на улицата, как да спрат да мислят за статистиката, това не е копче. Аз съм убеден, че те не искат да го мислят, но то е в тях. Не мога да упрекна никого, това са нашите играчи, те класираха България на Европейско първенство. Всички много си мечтаем, но...”

„Най-позитивното, което видях днес е, че отборът на Литва ще бъде заблуден, че сме много слаби. Очевидно е, че без сериозни високи хора, които да имат принос в отбора, няма как да стане. Без стабилен играч, който да вкарва сигурни 8-10 точки, няма как. В подготовката стреляхме над 45% от тройката, сега е 22%, разликата е единствено и само психология, да се надяваме, че ще стане чудо утре,” завърши Папазов.