Треньорът, който бе избран за Номер 1 в България за 2009-та година – Тити Папазов заяви днес, че ще даде наградата си на селекционера на националния ни тим за юноши до 16 години Георги Димитров, който това лято изведе състава ни до класиране в А дивизия.

„Много се радвам. Благодаря на тези, които са гласували за мен. Аз лично ще подаря тази награда на Георги Димитров, не в знак на неуважение на тези, които са ме подкрепили, а защото това, което той направи с класирането на юношите ни в А дивизия е изключителен успех. За съжаление той не работи с клубен отбор и може би затова е останал в сянка, а и това е летен период, малко остава в сянка за журналистите. Убеден съм, че е повлияла силната игра на отбора през ноември и декември, когато се прави анкетата. Знаете, че последните мачове влиаят на хората. Не по-малко е заслужил и Жоро разбира се с успехите, които постигна. Аз като треньор на ЛукОйл нито веднъж не съм печели наградата, защото никой не признава успехите на ЛукОйл. Това е факт. Бил съм там треньор и двете години, които бях там не съм получил това признание, защото всички приемат успеха в ЛукОйл като задължителен, а не като заслуга на треньора. Благодаря на всички отново и пак казвам, че ще връча наградата на Георги Димитров. Тези неща са важни”, сподели Тити след като разбра за резултатите от анкетата.

Той потвърди, че Левски няма да привлича нов чужденец, но иска да направи подбор на 4-5 млади и перспективни състезатели. „Да, няма да привличаме чужденец. Много трудно може да отговорим адекватно на попълненията на ЛукОйл като потенциал. Такъв играч можеше да е Маркъс Хол, който по всяка вероятност ще отиде във Вентспилс, но не ни трябва играч на този пост. Не искаме просто да отговорим медийно на ЛукОйл. Моето предложение е, че аз поемам ангажимент да се представим достойно и да привлечем 4-5 млади момчета, ако е възможно”, каза Тити Папазов.