Старши треньорът на баскетболния Левски Константин Папазов бе доста огорчен от нещастната загуба на „сините” снощи в Кавадарци, след което тимът отпадна от Балканската лига. В София Левски натрупа солиден аванс от 16 точки, но не успя да го задържи и в крайна сметка напусна надпреварата на ниво четвъртфинал.

„Мачът определено бе с превъзходство на домакините, заслужено. 23 секунди преди края резултатът бе 15 точки за тях, тоест една за нас в общия резултат, и те имаха три секунди за атака, но за съжаление успяха да отбележат кош. Ние имахме последно нападение, което при успех ни даваше класиране, но… В много от решаващите моменти в хода на мача имаше доста некоректни отсъждания. И пълната зала сигурно е повлияла до някаква степен. Грешките ни бяха предизвикани от това, че те играха много агресивно, и не им бяха отсъждани фаулове. Но голямата вина е наша, ако бяхме играли по-добре, нямаше да се стигне дотук,” разказа Тити за самия двубой.

Наставникът на Левски отново изрази разочарованието си от неуважената молба на „сините” за отлагане на мача от Националната баскетболна лига срещу Черно море. Момчетата на Папазов пътуваха цяла нощ, днес ще направят една тренировка в зала „Триадица”, а утре там ще посрещнат Черно море. Варненци също отпаднаха от Балканската лига по идентичен начин във вторник. „За съжаление този мач е утре, за да се дава по телевизията. И двата отбора са изцедени, и физически, и психически. Оказа се, че утре мачът няма да се дава по телевизията, кому беше нужно да се бърза толкова…Но приемаме, това е програма, трябва да се спазва,” обясни Тити.

„Доста лошо бяхме настанени, но това са възможностите на града, хотела беше извън града и наистина не отговаря стандартите, но не е това причината да загубим, всички отбори минават оттам,” вмъкна Папазов за ситуацията в Кавадарци.

„Изиграхме десет мача, не мога да кажа, че беше успешно представянето ни, защото имахме по-големи амбиции. Надявам се поне участието да е помогнало на някои от играчите да се докоснат до европейски мачове, макар и на това ниво,” заяви специалистът за негативите и позитивите от участието в новосъздадения турнир.

Обратно в родната действителност, той продължи: „Срещу Черно море мача, ако го спечелим, ще ни даде доста сериозни предимства пред останалите отбори от това каре, които се борим да се противопоставим на Лукойл. Ще присъства болката от начина, по който отпаднахме от Балканската лига. Липсата на концентрация ни коства участието на Файнъл 4. Добре, че Самоков се класира, да има отбор, който да защитава България, жалкото е, че можеше да има сигурен финалист от България.”

Тити за пореден път похвали добрата работа на Рилски спортист – единственият български отбор, класирал се за Финалната четворка на Балканската лига:„Абсолютно заслужено, трябва да ги признаваме тези неща. Когато някой прави нещо добро, трябва да бъде адмириран, добрата оценка да е награда за неговата добра работа.”

И пак за участието в регионалната надпревара: „Има и плюсове, и минуси. В такъв период е много занижен тренировъчния процес, това безспорно се отразява. Ще разчитам много и на късмет, да не кажа на Господ. Предстои ни мач с Черно море, след това два дни отдих и имаме три дни да се подготвим за Купата. Участието в Балканската лига си има и своите минуси, но смятам, че плюсовете са повече.”

Запитан за целта на Левски в турнира за Купата на България, който стартира след седмица, на 12 март, в Плевен, Тити Папазов обяви:„Всеки отбор в момента, след като Лукойл направи два-три колебливи мача, започва да мечтае и да сънува. Ние естествено, докато съществува шанс, ще се борим за Купата, но в същото време сме реалисти. Първата цел обаче е да играем финал. Едно по едно, Лукойл е доста сериозен фаворит, това обаче по никакъв начин няма да ни откаже от желанието, ако се класираме на финал, да търсим максимума в този финал.”

Левски – Черно море е утре от 17:30 часа в столичната зала „Триадица”.