Плеймейкърът на Рилски спортист Йордан Бозов е със скъсани кръстни връзки на коляното и няма да играе поне до края на настоящия сезон, обяви старши треньорът Людмил Хаджисотиров пред клубния сайт.

Травмата на 39-годишния Бозов е поредният удар за самоковци, които и без това имат достатъчно кадрови проблеми. В момента Хаджисотиров не може да разчита още на гарда Евгени Хаджирусев, който се възстановява след операция от апендицит, както и на най-добрия играч на "рилецо" през миналия сезон Дерек Райт, който страда от некроза в тазобедрената става и въобще не е ясно кога и дали ще може да играе отново.

„По- лошото беше, че капитанът ни Йордан Бозов след контакт усука коляното си и реално взе участие само 11 минути в мача с Академик. В продължението без него и Златин Георгиев нямахме смени и достатъчно опит и това се отрази в крайния резултат, където не ни достигна много малко”, сподели треньорът.

Хаджисотиров призна, че нормален тренировъчен процес водят само трима играчи - Мартин Маринов, Мирослав Васов и Джейлън Дженкинс, тъй като останалите баскетболисти в отбора са или с травми, или болни.

Следващият мач на Рилски спортист е в неделя, 27 януари, като домакин на шампиона в Националната баскетболна лига Левски Лукойл.