Сериозна контузия сполетя един от баскетболните ни национали, които се готвят за Европейското първенство в Литва. 210-сантиметровият център Костадин Маршавелски получи травма на коляното на тренировка по време на лагера в Боровец.

„Много ми е неприятно, защото Динко Маршавелски показа страхотно израстване от периода, в който не съм го виждал- и баскетболно, и физически. Играеше със страшно желание, имаше огромна амбиция и беше много приятна изненада за всички – за нас треньорите и за отбора. На тренировка в едно действие тръгна да пробива и коляното му влезе на вътре, извади се за момент и се върна. Той реагира много болезнено, блокира му коляното, изду се и в момента му правят магнитен резонанс”, сподели пред Гонг селекционерът на баскетболистите ни Росен Барчовски.

„Чакам д-р Тони Георгиев да каже какво му е. Дай Боже да не е скъсани връзки, въпреки че е много вероятно, но като гледам от опит мога да кажа, че приключиха нещата за него като подготовка това лято. Дано не е нещо по-неприятно и да му се наруши и сезонът в Америка, в университета. Чакам сега каква ще е диагнозата”, коментира още Барчовски за 21-годишния младок.

Очаква се довечера към лагера на тима да се присъедини натурализираният американец Ърл Роуланд, който пристига днес в София.

„Другите са здрави. Има някои дребни неща. Дай Боже да няма никакви сериозни контузии. Заминаваме на 25-ти за Хърватия и ни започват първите мачове”, каза още Росен Барчовски.