Баскетболният ни шампион ЛукОйл Академик отстъпи със 72:73 точки на Кавала във втората си контрола в Гърция. „Студентите” изиграха слаба първа част и това се отрази на целия двубой, като в крайна сметка съставът допусна нелепо поражение, съобщават от клуба.

Македонецът Перо Антич все пак можеше да се превърне в герой за тима си, след като имаше възможност да реализира тройка секунда преди края, но изстрелът му бе неточен.

Тежка контузия на състезател на домакините помрачи срещата и стресна играчите и на двата тима. Баскетболистът на Кавала веднага бе закаран в болница за лечение.

Проверката срещу състава на Кавала се яви последен шанс за треньора Йовица Арсич да доизпипа някои елементи от играта на своя отбор преди подновяването на българския шампионат. В неделя „студентите” приемат Спартак Плевен поредния кръг от Националната баскетболна лига.

Срещата по всяка вероятност ще пропуснат капитанът на ЛукОйл Академик Тодор Стойков и центърът Славко Стефанович, които се възстановяват от контузии и не взеха участие в контролите в Гърция.