Младите таланти от школата на Черно море се радват на сериозна популярност покрай баскетболния Мач на звездите, който ще се състои на 21 март във Варна. „Моряците” нашумяха по време на турнира за Купата на България миналата седмица, където извоюваха бронзовите медали, но сега имат още поводи за гордост. Специално подготвени билбордове с трима от най-обещаващите баскетболисти на Черно море – Александър Янев, Тихомир Желев и Васил Кьосев. Платната са разположени на големи варненски улици, и са със закачливи послания от тримата.

Васил Кьосев и Александър Янев се заканиха да нямат милост в предстоящия Мач на звездите. Младежките национали се паднаха в двата различни тима и за първи път ще играят един срещу друг в своята кариера. Тихомир Желев пък ще се пусне в конкурса за тройки.

„Не ми е много приятно да съобщя на Сашо тъжна новина, но няма как да бъде победител в този двубой,” сподели Кьосев. „Въобще не мислех, че мога да попадна в този двубой и то още в първата ми пълна година в мъжкия състав. Още повече, че близо 2 месеца отсъствах от терена поради контузия. Всяка година съм си мечтал да участвам на All star Game в NBА, но първата стъпка трябва да започне от нашия звезден мач. Радвам се допълнително, че ще съм съотборник на Тодор Стойков, който е една от причините да започна да играя баскетбол.”

Кьосев и Янев ще са и основни конкуренти за спечелването на наградата „Глушков”, която за втора година ще бъде връчена от Георги Глушков и се дава най-прогресиращия млад играч. Първият носител на този трофей е баскетболистът на Балкан Иван Лилов. Любопитното е, че единствено Хрисимир Димитров е участвал във всички издания на Мач на звездите откакто той бе възобновен през 2003 г.

На Мача на звездите с игри за публиката спонсори ще раздават мобилни телефони. За първи път отборът победител ще има и финансова премия осигурена от спонсорите и организаторите. Цените на билетите са по 3 лева за ученици, студенти и пенсионери и 5 лева за всички останали.

Баскетболното шоу ще се проведе на 21 март от 18 часа, а за стартовите състави все още може да се гласува на www.all-star.bg.