Младият талант на Левски Алекс Симеонов бе част от юношеския национален отбор до 18 години на България, който спечели титлата в Дивизия Б, и с това промоция в елита на европейския баскетбол догодина. Симеонов, заедно с по-голяма част от съотборниците си това лято, ще трябва да се бори с по-големите през 2012, тъй като вече преминава в младежи до 20 години.

Алекс и останалите възпитаници на Любо Минчев преминаха през тежка подготовка, имаха много препятствия по пътя си до Европейското първенство във Варна, но в крайна сметка спечелиха титлата. Те заслужиха и отличието за Отбор №1 на месец юли в България с успеха си.

„Трудихме се много. Имахме доста проблеми с контузени играчи, но ги превъзмогнахме и спечелихме,” отбеляза най-важното Симеонов, който получи наградата за Отбор на месеца, заедно със старши треньора Минчев и президента на БФ Баскетбол Георги Глушков.

Крилото на Левски призна, че винаги е сладко да разминеш ЦСКА, независимо, че „червените” нямат баскетболен отбор. Футболният ЦСКА остана след юношите в анкетата за Отбор на месеца.

Любо Минчев пък се пошегува с Алекс, че тази награда е компенсация, за наказанието, получено от младока по време на лагера в Правец – сериозна доза обиколки на стадиона...