В сряда в Белград България гостува на Сърбия в мач номер 4 от квалификациите за Евробаскет 2009. Сърбите, които допуснаха изненадваща загуба като гост на Финландия, вече мислят за домакинството си срещу лидера в групата – отборът на

Сърбия се надява на сериозна подкрепа от феновете си за двубоя от евроквалификациите срещу лидера в групата България на 3 септември в Белград от 21:30 часа българско време.

Домакините пускат свободен вход, като вместо билети ще има специални пропуски, с които ще се улесни влизането на зрителите в уникалната зала „Београдска Арена”, предаде bulgarianbasket.com.

Съоръжението по официални данни е с 20000 места. На мача с Унгария присъстваха 18000 души, а се очаква за мача с нашите да бъде пълна до краен предел.

По начало Сърбия трябваше да изиграе срещите от квалификациите си в друга белградска зала – 7-хилядната „Пионир”, но проблеми с климатичната инсталация принудиха тима да се премести в по-голяма „Београдска Арена”, за която обаче също изглежда не е проблем да се изпълни.

България е лидер в групата с три победи от три мача. Безспорният фаворит Сърбия е на второ място с едно поражение. Тимът на Италия пък изненадващо е в най-трудна ситуация с три загуби от четири мача, последната от които бе в събота в София.