Бившият баскетболист и настоящ спортен директор и старши треньор на българския ЦСКА, вече само на хартия, Бане Прелевич нямаше никакви скрупули отново да обвини баскетболната ни федерация за изваждането на „червените” от Националната лига.

„Г-н Стеранопулос и аз попаднахме в една странна ситуация, когато получихме тим с много проблеми и за кратко време успяхме да създадем силен състав от българи, сърби и гърци. Бяхме разрешили финансовите проблеми, но заради българската федерация и нейните решения, нашият президент реши да извади отбора от лигата с подкрепата на феновете на ЦСКА”, без никакво притеснение нарежда сърбинът с гръцки паспорт пред специализирания сайт eurobasket.com.

„Тимът беше, е и ще бъде готов за участие, когато федерацията промени отношението си. Играчите си получават възнагражденията нормално само за тренировките с отбора и ако получат оферти от чужбина, са свободни да напуснат. Г-н Стерянопулос ще остане президент на клуба”, категоричен е Бане Прелевич, в очевидно противоречие на думите на вече бивши играчи на ЦСКА, че нито получават заплати, нито тренират.

Прелевич казва, че е готов да помогне на гръцкия ПАОК, като евентуално ще замрази задълженията си в България, за да помогне на солунчани, защото този отбор е винаги в сърцето му.

На въпрос дали г-н Стерянопулос е способен да помогне на ПАОК, Бане Прелевич отговаря: „Да, г-н Стерянопулос може да помогне, но той трябва да знае, че има бизнес план и сериозна работа. Може да покани своите бизнес партньори да помогнат в тази ситуация.”