Италианският баскетболен гранд Бенетон се подсили с млад център. Това е 23-годишният Нана Папа Яу „Попс” Менса-Бонсу, който за последно игра в тима на Далас Маверикс от НБА. 206-сантиметровият Попс Менса-Бонсу подписа договор за една година с Бенетон и ще излезе срещу българския шампион Лукойл Академик в срещите от турнира за Купа УЛЕБ. Той ще се присъедини към тима от Тревизо в сряда, за ад започне подготовка.

Попс е роден в Лондон, но е с ганайски произход. Фактът, че е тренирал много различни спортове, освен баскетбола – футбол, лека атлетика и други – все още му помага в професията. Той има много добър отскок, невероятно атлетичен и умее да поддържа високо темпо на паркета.

През 1998 година той заминава за САЩ, където започва да тренира сериозно баскетбол в гимназия „Свети Августин” в Ню Джърси. Добрите му изяви там му дават възможност да играе в колежа „Джордж Вашингтон”. Заради една лоша контузия в коляното през 2006 година, Менса-Бонсу не получава шанс в Драфта на НБА. Той обаче е харесан от Далас Маверикс, където му се предоставя възможност да води предсезонна подготовка с отбора, а впоследствие му е предложен и договор за два сезона.

Англичанинът изиграва първия си мач в НБА едва през февруари тази година, след като преди това е пратен в т.нар. D-League – Лига за развиване на състезателите. Попс е и национал на Великобритания.