Благотворителен бал във Варна събра над 45 000 лева, които ще бъдат дарени за основен ремонт на зала „Приморец“, където много деца спортуват ежедневно. 

Благотворителното събитие ще допринесе за осигуряването на подходящи условия за тренировки на детско-юношеската баскетболна школа „Черно Море“ в спортното съоръжение.

Каузата подкрепиха водещи варненски фирми, като събитието събра близо 200 гости.

Любимците на българската публика – Васил Петров, Есил Дюран, Руслан Мъйнов и Годжи, участваха благотворително в инициативата. Балът се проведе с подкрепата на Областна управа Варна и община Варна, Министерството на труда и социалната политика и бе уважено и от представители на Варненския и Великопреславски митрополия.

„Удовлетворен съм, че бяхме част от благотворителната инициатива за набиране на средства за варненския детско-юношески баскетболен отбор и заедно с всички участници ще допринесем за неговото развитие.“,  сподели по време на бала инж. Пламен Андреев, управител на "Планекс". Фирмата подпомага още „Шун Джудо Клуб“ в София и се грижи за цялостната издръжка на детски футболен клуб „Звездичка“ в Бургас. Компанията се грижи за изграждането на комплекса за тренировки и турнири на футболния клуб и осигурява екипировката на отбора.