Добрата игра на баскетболния ни шампион Лукойл Академик срещу латвийския Баронс снощи в Рига повдигна духа на тима и състезателите се прибраха в София доста оптимистично настроени.

„Добре е, че победата идва в подходящ момент, защото през януари ни чакат още тежки мачове. Дано се вдигнем още повече и да покажем на какво сме способни. Сега може да ни е още повече яд, че играхме слабо тук срещу Баронс и за поражението от Казан. Шансовете още са на лице, защото при две победи срещу руските отбори имаме шанс. Оптимист съм. Надявам се в следващия мач срещу Динамо Москва зала „Универсиада” да се напълни”, заяви изигралият страхотен мач срещу латвийците Чавдар Костов. Младокът отбеляза 14 точки, от които четири тройки за първия успех на „студентите” в Еврокъп.

„Много тежък мач за нас, но успяхме да се справим добре. Докато има надежда ще се борим. Бяхме пределно мотивирани да докажем, че можем да бием. Да, имаше инфарктен край на двубоя. Съжалявам разбира се, че ни вкараха тройка в последната секунда на мача с Уникс, но какво да се прави”, коментира друг от българските национали в Лукойл Академик - Митко Ангелов.