Стрийтбаскетбол ще играят отново тийнейджъри в центъра на София тази събота - на 10-ти май. Столичният шампионат ще стартира точно в 10 часа на ул.Гурко между Националния стадион и Спортната палата.

Традиционният турнир бе под въпрос, но спонсорът К & К електроникс успя да финансира състезанието буквално в последния момент. „Спортният адреналин за ентусиазираните тийнейджъри е гарантиран, а наградите още по-атрактивни”, заявява отговорно организаторът Анатоли Илиев.

Столична община съдейства за организацията на събитието, а турнирът е под мотото „Училище без бариери”. Идеята е да бъде популяризирана новата визия на спортните площадки в София, където децата могат да спортуват в свободното време.

Ще бъде връчен и приз на училището с най-голям принос за популяризиране и развитие на баскетбола. Победител е 35-то СОУ „Добри Войников”.

Основни правила на турнира в събота: Всяка среща се играе по 7 минути или до 11 точки. Всеки кош се брои за една точка, всеки наказателен удар също се брои за една точка. Кош от линията за шест метра се брои за две точки. Играе се по системата „Бергер” на елиминиране по дирижиран жребий по поредността на заявките.

Заявки се приемат до деня на състезанието час преди началото, т.е. до 9 сутринта на 10-ти май.

Телефони за информация: 981 06 49, 93 77 225, 93 77 529.

Желаещите да се включат в баскетболното шоу трябва да минат на предварителен състезателен медицински преглед, да представят бележник и лична карта.

Естествено, че и тази година спортните журналисти ще се включат. Гонг също готви отбор, макар че имаме известни проблеми със селекцията. Важна е тръпката и участието все пак!

За феър-плея на турнира зорко ще бди звездата на БГ баскета от близкото минало Роберт Гергов, който обеща да санкционира всички, които се опитат да прескочат правилата.