Националите Тодор Стойков и Калоян Иванов бяха единодушни сред снощния успех над Хемофарм, че предстоящите двубои от турнира в Словения ще се показателни за нивото на мъжкия ни състав по баскетбол.

„Срещите с Хемофарм бяха полезни контроли, разбира се. Пробвахме различни състави. Важното е, че се получи добре и сега отиваме със самочувствие на турнира в Словения. Гърция и Словения даже може би са по-добри от състави като Черна гора и Русия. Нищо чудно и да загубим. Важното е да видим как ще се представим срещу подобни отбори”, каза Калоян Иванов

„Трудно може да се правят изводи от тези два мача. Дано да продължаваме така. Настроение има. Предстоящите два двубоя ще покажат на какво ниво сме седмица преди Европейското. Все пак Гърция и Словения са отбори, които няма нужда да коментираме. Дано да играем по начина, по който треньорът иска”, заяви капитанът на баскетболния ни отбор Тодор Стойков.

Селекционерът Пини Гершон също коментира надпреварата в Марибор и представянето на Стойков до момента в подготовката:

„Гледах Гърция няколко пъти. За нас важното е, че ще играем с много добри отбори и играчите ще се изправят срещу доста по-класни състезатели. Това първо. Второто е, и това е още по-важно – минутите на Васко. Той трябва да е на терена минимум 15 минути. Срещу Словения се надявам да играе повече. Резултатът няма значение. Стойков даже е прекалено добър за този етап от подготовката. Също така той е единственият досега, чието представяне е постоянно, което е много важно.”