Капитанът на Лукойл Академик Тодор Стойков е бил ударен в лицето на същото място, където бе опериран преди три сезона след финала за Купата на България в Стара Загора.

Лидерът на студентите е получил удара в скулата в края на първото полувреме при борба за отскочила топка. Стойков започна отлично срещата с По Ортез снощи във Франция и завърши с 11 точки, от които 3 тройки и 2 асистенции. Веднага след завръщането на Лукойл Академик от успешното гостуване в Купа УЛЕБ Стойков се отправи от летището към болницата за снимка на контузеното място.

„Надявам се да съм добре. Отиваме да направим снимка. Неприятно, но важното е, че победихме. Много важен успех в този момент. Победата като гост ни дава предимство. Водихме през целия мач и диктувахме темпото. Накрая може би с повече опит и като по-добър отбор спечелихме. Вече казах, че победите навън увеличават шансовете за класиране. Не искам да раздухвам нещата. Достатъчно неприятности ми се струпаха до момента. Да видим какво ще кажат в болницата. Удариха ме на същото място, където ме удариха преди три години и се надявам всички да е наред”, заяви капитанът на баскетболния ни шампион на аерогара София.