Капитанът на националния ни отбор по баскетбол Тодор Стойков заяви, че тимът ни е напълно готов за предстоящото Европейско първенство и мачовете с Полша, Турция и Литва.

„Усеща се леко приповдигнато настроение. Предполагам, че отборът наистина е по-добър, но трябва да го покажем. Смятам, че всички играчи сме израснали, но сега е време да го покажем на терена в понеделник, вторник и сряда. Ако успеем, значи наистина сме отбор”, сподели пред Гонг Тодор Стойков преди заминаването на състава утре за Вроцлав с чартърен полет на правителствения самолет.

Селекционерът Пини Гершон избра следните 12 състезатели за Полша: Деян Иванов, Филип Виденов, Васил Евтимов, Тодор Стойков, Ърл Роуланд, Чавдар Костов, Калоян Иванов, Бойко Младенов, Божидар Аврамов, Димитър Ангелов, Стефан Георгиев и Станислав Славейков. С групата ще пътуват и Асен Великов, и Тенчо Банев, които ще бъдат резерви и при контузия могат да заменят някого.

„Дойде време вече да покажем какво наистина сме направили за тези 45 дни. Мисля, че сме подготвени. Нормално е да има подценяване срещу Рилски спортист. Имаме още една тренировка и пътуваме. Важно е да вземе една победа и да се надяваме да не стане някоя въртележка, пък ако вземем повече от една победа – още по-добре”, коментира центърът Стефан Георгиев- Торо след снощната последна контрола за националния ни отбор срещу Рилски спортист в зала „Универсиада”.