Заслужено щастлив от успеха на своя ЛукОйл Академик срещу АСВЕЛ бе капитанът на тима Тодор Стойков. „Мисля, че през целия двубой нашият тим показа, че е по-добрият. Водехме в резултата от самото начало и заслужено победихме. Естествено това, че го нямаше основният играч на противника за нас беше добре, защото като български отбор за нас беше важно да победим”, заяви Стойков, а за шансовете за класиране напред в момента каза: „Нека да мислим мач за мач. Следващата седмица идва още по-силен противник – Валенсия и също естествено ще играем за победа. Нека, когато имаме реални шансове и се класираме, тогава да коментираме групата, но важното е, че победихме днес един сериозен противник.”

За трудния завършек на двубоя, Тодор Стойков коментира: „Е, разбира се има възможност да изпуснеш мача. Важното е, че не се случи и ние сме печелившият тим. В Европа отборите са изключително силни и трудно се получава голяма разлика. Опитхме са да покажем доброто лице на нашият отбор. Това, че побежваме втори мач поред показва, че в годините назад се е ралотило правилно и заслужено участваме в най-силния турнир.”

„Да, щастлив съм. Чувствам се добре тук. Доста хора изненадващо дойдоха на баскетбол, което мен ме радва естествено. Убеден съм, че следващата седмица залата ще бъде още по-пълна. Така че, когато доставяш удоволствие на хората е нормално да се чувстваш щастлив. Треньорът преценява колко да играя. В предишния мач играх повече, така че не се притеснявайте – важно е да побеждаваме”, категоричен бе капитанът на ЛукОйл Академик.