Баскетболистите на ЛукОйл Академик отпътуваха с полет за Мюнхен за утрешното си гостуване на немския Артланд Драгонс от 7-я кръг на купа УЛЕБ. След това „студентите” ще се отправят с вътрешен полет към Мюнстер, а после следва едночасово пътуване с автобус до града домакин на предстоящата среща – Квакенбрюк.

Отборът ще бъде настанен в хотел в град Мюхле, който е на половин час от Квакенбрюк. Довечера играчите на ЛукОйл Академик имат насрочена тренировка, а утре сутрин също ще имат занимание преди двубоя.

„Предполагам, че ще е трудно, но няма лесно. Отиваме да спечелим, ако не - продължаваме напред. Според мен ни бяха подценили в първата среща и това им изигра лоша шега, а сега ще опитат да вземат реванш. След мача с Левски треньорът говори, а ние го слушахме, но това е нормално след такива мачове. С 1 или 20 точки, победата е една и съща, така че няма нотка на притеснение”, сподели на летище София капитанът Тодор Стойков.

Новото попълнение на тима Лари О’Банън заяви, че е щастлив от договора си със „студентите” и би искал да остане до края на сезона.

„Пристигнах на гости на Донта и сигурно ме познаха, тъй като играх с Цървена звезда срещу ЛукОйл Академик, а сега съм много щастлив, че ме поканиха да остана заради контузията на Донта. Така се получиха нещата.

- Кажи ни повече за кариерата ти след Цървена звезда?

- Ами, миналата година играх в Италия, в Наполи. Тази година започнах в Гърция, но сезонът не стартира добре и тимът не се справяше особено успешно. Дойде нов треньор, а той искаше нови играчи и така се озовах тук.

- Смяташ ли, че контрактът ти с ЛукОйл е добра възможност за теб, ще играеш и в УЛЕБ?

- Определено, аз и преди съм играл в купа УЛЕБ - две години, играл съм и с Перо Антич в Цървена звезда.

- Гледа един мач от българското първенство, какво ще кажеш?

- Ами…..

- Може би нещо за залата, не се притеснявай – знаем какво може да кажеш…

- Ами, залата беше доста студена. Тежки условия, но когато загрееш просто играеш баскетбол. Условията не са нормални, но това ни е работата - излизаме и играем.

- За колко време всъщност ти е договорът? Би ли искал за останеш за повече време?

- Един месец – докато Донта е контузен, но бих искал да остана. Градът ми харесва, прилича ми на Белград. Допадна ми много, а тук е доста подобно. ЛукОйл е страхотен тим и бих искал да остана до края на годината.”