Капитанът на Лукойл Академик Тодор Стойков категорично е най-добрият играч на шампионите в последния месец, и изведе „студентите” както до финала, така и до преднина с 2-0 в него. Въпреки че отново победиха с добра преднина, и във втория мач Левски имаше своите шансове, и именно Стойков не позволи да се стигне до изненада.

„Може би това показва резултатът, но не беше по-леко. Втори мач, и двата отбора бяха по-подготвени. Ние като по-добър отбор, на този етап го показваме, и заслужено победихме. Със сигурност няма да ни е лесно нататък,” коментира опитният гард. „Аз съм играл в много такива мачове, затова в определен момент взех инициативата. Най-важното е, че водим с 2-0, и трябва да направим най-важната крачка и да станем шампиони.”

„Втори мач започваме, със супер 20 минути в началото, а в третата част позволяваме на съперника да намали разликата. Така е интересно за зрителите, но не и за нас. Надявам се да не се получава повече, за да можем да победим. Но съм убеден, че лесен трети мач няма да има, защото Левски е корав отбор и няма да се предаде,” обясни още Стойков.

От Лукойл се очаква да спечели финала с 3-0, но Тодор Стойков знае, че всичко може да се случи:„Зависи как ще играем ние. Ако играем както трябва, и показваме през по-голяма част от сезона, ще победим. Ако не, може и да загубим. Но бъдете убедени, че отиваме в неделя, за да спечелим, а дали ще стане, зависи и от противника.”

За европейския потенциал на тима си, капитанът каза:„Реално погледнато, нашият отбор изигра много европейски мачове на високо ниво. Видяхте докъде стигнахме. Мисля, че нашият отбор има потенциал в Европа. Убеден съм, защото показахме добро лице на българския баскетбол в Европа, че ще продължим така.”

Стойков обаче, като играч с предостатъчно и добри, и лоши мигове в баскетбола, не пожела да коментира дали и как Лукойл може да играе в най-силния европейски клубен турнир – Евролигата:„Нека първо станем шампиони. Не е ясно дали ще станем, аз не съм наясно. Така беше и в Кърка първия мач, ясно беше, че ще ги бием и не ги бихме. Не обичам да говоря предварително. Когато станем шампиони, ще говорим за Евролигата.”