Президентът на Левски Лукойл Тодор Стойков коментира пред Дарик радио глобата, наложена на „сините“ от Дисциплинарно-административния съвет на НБЛ след мача с Берое от 23-ия кръг. Шефът каза, че Левски Лукойл е трън на много хора и изрази мнение, че се мери с двоен аршин. Стойков също така подчерта, че клубът ще пусне жалба и бе категоричен, че ръководството на тима няма да остави нещата така.

„Всеки уважаващ себе си отбор играе за победа. Казал съм на отбора, че трябва да победим в оставащите два мача, макар да нямат значение. Това очаквам от тези два мача“, започна Стойков.

„Христо Захариев се надявам да вземе участие, докато Калоян може би няма да играе в тези два мача, но мисля, че имаме достойни заместници и се надявам те да се представят на ниво и да заменят липсващите“.

„Поради заетостта на Универсиада и двата мача – с Академик утре и със Самоков в неделя – ще бъдат в зала Триадица“.

Помолен да коментира глобата, която Дисциплинарно-административният съвет на НБЛ наложи на „сините“, Стойков обясни:

„Леко изненадан съм за глобата за непристойно поведение на феновете. Навежда ме на мисълта, че Левски е трън в очите на много хора. Нормално е като може би най-силния тим в шампионата да не им харесва на някои хора и по този начин Лигата и комисии се опитват да режат от нашия тим. На нас това не ни харесва. Ние ще пуснем жалба. Това е прецедент. Ние се стараем да правим добра организация и изведнъж за неправилно дишане в залата се налага глоба, което е прецедент. Аз съм 25 години в баскетбола, псували са ме и такава глоба е нямало. Няма да оставим така нещата“.

„Явно, когато ни обиждат, за тях глоби няма. Има само за Левски. Ние като клуб се опитваме да пазим феърплея и достойното поведение. Има доста премълчани неща, за които ние знаем и явно те трябва да излязат да бял свят, защото се вижда, че се мери с двоен аршин. Левски се глобява с най-строгите санкции, а други отбори, треньори, президенти – не се глобяват. Това ескалира и на нас не ни допада. Имайки предвид, че предстоят плейофите в шампионата“, завърши Стойков.