„Според мен победата е по-сладка, когато е трудна. В предишния мач не успях да се зарадвам на победата, даже на моменти ми беше тъжно. Сега имаше интрига, знаехме, че Балкан ще опита да направи всичко възможно да се върне в серията и им прави чест, че играха по този начин. Моите момчета обаче отново показаха характер и в крайна сметка ние сме шампиони, което е най-важното”, коментира старши треньорът на Лукойл Академик Тони Дечев след спечелването на шампионската титла от „студентите“ и успеха над Балкан с 86:81 точки в третия мач от финалната серия.

„Победата е сладка, защото цял сезон работихме за това. На Купата направихме грешка и сега трябваше да докажем, че сме над всички отбори. Поздравявам момчетата на Балкан, играха супер, но нямаше как да отговорят на агресията ни”, пък сподели баскетболистът на Лукойл Академик Павлин Иванов, който стана и най-полезен игра във финалите на НБЛ.

Валентин Златев и Тодор Стойков

източник: LAP.bg, Радослав Маринов

Спортният директор на клуба Тодор Стойков сподели удоволетворението си от успеха „Доволен съм от начина, по който играха момчетата. Показахме страхотна игра, особено в плейофите. С 8-0 отдавна не бяхме завършвали в плейофите. Изключително съм доволен и за младите момчета, които израснаха този сезон. Надявам се догодина да играят още по-голяма роля в отбора”, заяви Стойков след срещата в Арена Ботевград.

„Много говорихме преди мача. Играхме само с двама играчи на позиции 4-5. С такава съкратена ротация срещу един много качествен отбор беше трудно във финалната серия. Това не е оправдание”, зяви наставникът на Балкан Небойша Видич пред БНТ и продължи:

„Искам да благодаря на моите момчета. В първия мач дадоха абсолютно всичко, което имаха, и ме е яд, че останаха на един шут от победата. Минахме през различни моменти в мача, имаше и някои грешни решения, но пак казвам, можем да сме доволни от показаното.”