Капитанът на ЛукОйл Академик Тодор Стойков отпразнува поредната шампионска титла на България заедно със съотборниците си и вече мисли за почивка. Снощи, веднага след успеха в Ботевград, президентът на „студентите” Валентин Златев заяви, че Стойков ще продължи да вдига купи с ЛукОйл и този въпрос въобще не се дискутира.

„Наистина съм доволен от сезона. Нормално е човек, когато побеждава да е доволен. Нашият отбор си свърши работата както трябва и заслужено стана шампион. Желанието ни е всяка година да се представяме по-добре в Европа. С натрупания опит е възможно в следващите година-две да направим така желаната голяма крачка. Ще се опитаме да зарадваме привържениците на баскетбола и на европейската сцена”, коментира Тодор Стойков.

„Мотивацията ни беше да показваме най-доброто и си повярвахме, че можем да завършим без загуба. Затова се борихме до края. Всеки очакваше дали ще загубим мач до края и една наша загуба можеше да играе ролята на шампионска титла за другия отбор. Това ни мобилизира и се борихме да побеждаваме по категоричен начин. Сезонът беше дълъг и искам да си почина добре, за да събера нови сили за следващия сезон и да показвам по-добри игри”, добави още капитанът на шампионите и националния ни тим по баскетбол.