Капитанът на българския национален отбор по баскетбол Тодор Стойков коментира загубата на нашия тим като гост на Сърбия в поредна евроквалификация.

„На моменти се получаваше, все пак играеш срещу Сърбия, едно голямо име, в тази голяма зала, пред толкова публика. Според мен се опитахме да се представим достойно. Започваме да мислим за мача в събота, там е нашият мач, трябва да се хвърлим с всичка сила. Този мач трябва бързо да го забравим, макар да паднем точно от Сърбия в тяхната зала, за мен не е толкова срамно,” заяви Стойков.

Относно онова, което очаква България – гостуване на Унгария, капитанът добави:„За тях (унгарците) мача е на живот и смърт, за нас всичко. Отиваме с тази нагласа, така че дано се поздравим с победа, която за нас ще е безценна, ако успеем да победим.

Просто не ни влязоха доста стрелби отвън, ако бяха влезли, щеше да бъде по-друго. Сърбите са един много добре комплектован, изключително трудно се играе тук, съдиите е нормално да им помагат, имат и изключително много добри играчи.

Така че, опитахме се колкото можем, но това са ни възможностите. Никога не сме си мислили, че ще се борим със Сърбия в този мач. Така че нека да гледаме реално на нещата, да побеждаваме тези от нашата черга. Да оставим големите по-настрани, ще дойде и тяхното време.”

„Всички усетихме атмосферата в залата, невероятно е. Дано скоро и в България има такава зала, която да се пълни и да радва всички хора, които идват да гледат баскетбол,” пожела Тодор Стойков в „Белградска арена”.