Новият американски плеймейкър на ЛукОйл Академик Стевин Смит пристигна в ранния следобед на летище София. „Щастлив съм, че съм тук. Четох доста за тима в интернет. Видях, че има добри българи и чужденци като например Донта Смит. Разбрах, че има няколко български национали, но не познавам никой лично. Имаме добър треньор от Сърбия, който е тренирал Хемофарм преди”, сподели 35-годишният баскетболист.

Стевин Смит разказа още, че е гледал на живо ЛукОйл Академик преди години в Русия, когато „студентите” победиха гранда Динамо Москва. „Знам, че ЛукОйл е голям отбор. Преди време, когато играех в Динамо Московска област, бях на мача им с Динамо Москва. Тогава в състава бяха Ламонт Джоунс и Прийст Лодърдейл, а пък миналата година гледах срещи на отбора в УЛЕБ по телевизията. Винаги съм ги смятал за най-добрият български тим”, твърди Смит и разказа още, че Васко Евтимов, с който са играли заедно във Франция му е казвал, че ЛукОйл Академик е топ-отборът в България.

Стевин Смит сподели още, че се познава с играчи като Родерик Блекни, Браянт Смит и Ейдриън Пледжър, които са познати у нас.

„Агенцията ми – Интерперформансис има връзки по цял свят и офертата от ЛукОйл бе нова възможност за мен, защото съм играл почти навсякъде в Европа”, каза още гардът, който определя себе си като победител: Искам да побеждавам. Не съм роб на статистиката и не гледам колко точки ще вкарам. Само победата ме интересува.”