Старши треньорът на баскетболистките от Левски Стефан Михайлов имаше поводи за задоволство след успеха на тима му над ЛукОйл Нефтохимик в дербито на 15-я кръг в Лигата. „ЛукОйл направи добро първо полувреме, ние пък за сметка на това направихме перфектно второ полувреме. Неща, които могат да се случат според мен само в женския баскетбол – от плюс 21 точки за единия отбор, реално ние поведохме с 5. Значи 26 точки разлика ние сме направили в един момент, 26 точки обрат направихме. В един момент, когато стана изравняването и напрежението беше доста голямо. От двете страни такива ситуации в подкошието изпуснаха и двата тима. Ние отиграхме неправилно някои ситуации. Обикновено така се получава, когато водиш и успеят да ти изравнят, и психологическото предимство беше на наша страна, така че успяхме да се възползваме и да вземем победата. В последните минути, да, психиката си каза думата. Доста е тежко да си водил 21 точки и да ти изравнят, и да ти поведат. Вече и техните състезателки бяха и физически изморени. Основни техни състезателки бяха понатрупали фаулове. От друга страна нашите момичета бяха в подем и показаха характер”, заяви Стефан Михайлов.

„И на полуфинала за Купата пак ще бъде борба. Двата отбора, когато играят, дали ще е в София, Бургас или Монтана, не се знае кой ще победи. Виждате за какви обрати става въпрос. Не може да се каже, че е финал преди финала. И отборът на Монтана със своето домакинство, и отборът на Дунав имат своите стойности. Моето мнение е, че който от отборите стане носител на Купата ще е абсолютно заслужено. Четирите отбора са напълно изравнени. Петият тим – Берое също не е лош, просто така е системата”, каза още Михайлов.

„Надявам се Станислава Станкова да поднови тренировки следващата седмица, но просто контуцията й е такава, че може да тренира един ден и после пак да спре. Както виждате нагласяме си играта без нея, ако тя играе, това ще е добре дошло за нас. Ние имаме и с другия гард Доли Цанкова проблем. Контузена е и й предстои лечение след Купата. Просто в момента сме с 37-годишната Диана Найденова. Петко Маринов каза вчера, че тя му стряска съня и е напълно прав. Видяхте, че днес тя в решителните моменти вкара, изравни резултата, поведе си отбора. Напълно основателно е тя да го притеснява, но само тя да кара два дни състезание, ще й бъде според мен невъзможно. Така, че една от двете Доли Цанкова или Станислава Станкова трябва да бъде на линия, готова да влиза да играе в Монтана”, завърши наставникът на „сините”.