Старши треньорът на женския баскетболен Левски Стефан Михайлов заяви, че тимът ще е готов за старта на първенството на 19-ти октомври. „Бяха привлечени нови момичета. Така се получи, че три от най-опитните и най-добре представили се от миналата година са в нашия отбор. Има и доста млади баскетболистки покрай тях, които ще могат да се учат. Първенството ще бъде още по-интригуващо от миналата година. Сега има 5 равностойни отбори. Предполагам, че всеки мач между тези пет отбора ще е дерби. Имаме още една седмица за подготовка и смятам, че за 19-ти всичко ще е наред”, коментира Стефан Михайлов.

„Ключовите имена са трите опитни, които споменах – Диана Найденова, Агнеса Дойчинова и Петя Джамбазка. Привлякохме Хуанита Уорд и Радослава Бъчварова остана в отбора. И младите вече трябва да влизат в час. Преди Дияна Найденова да дойде в отбора, беше желана от ЛукОйл. На Купата миналата година най-добрата за Монтана бе Агнеса Дойчинова, а при нас – Диана Найденова. В плейофната серия най-добрият ни играч бе Петя Джамбазка. Има млади, като Радослава Бъчварова, но това е нивото в България. Няма голям избор на баскетболистки. Това е ситуацията и на тези момичета разчитаме. Имаме млади момичета, които във всяка тренировка ще са конкуренция на по-опитните”, заяви още Михайлов, а по повод новата американка Хуанита Уорд сподели:

„Хуанита беше най-добрата баскетболистка в Берое. Трудна за опазване. Повече е нападателка и отдава по-малко значение на защитата, но ще имаме разговор. Научена баскетболистка, беше на камп в НБА. И Наталия Топалова, и Радостина Димитрова, и Станислава Станкова имаха предложения да останат при нас. Наталия получи в пъти по-добро предложение от Монтана. Радостина искаше да играе в чужбина, а решението на Станислава си е изцяло нейно да играе в Славия.”