Сезон 2014/2015 на мъжкото ни баскетболно първенство стартира след часове. Първите три мача ще се изиграят днес. В Правец вицешампионите от Лукойл Академик очакват Ямбол от 18 часа. Берое приема Черно море Порт Варна също от 18 часа в Стара Загора, а Спартак Плевен е домакин на Балкан в зала „Балканстрой“ също от 18 часа.

Балкан

източник: botevgrad.com

Последният двубой от кръга ще се играе на 15-и октомври и ще противопостави шампионите от Левски и Черноморец. Срещата бе отложена, заради участието на „сините“ в Адриатическата лига. Левски гостува на хърватския КК Задар в неделя.

„По принцип има още доста неща да се правят и не мога да кажа, че сам напълно доволен от подготовката, но мисля, че за този период направихме достатъчно, за да можем да започнем успешно шампионата. По време на сезона ще има още доста неща да се направят, тъй като има доста млади състезатели, които се нуждаят от повече време, за да се свърши успешно работата“, сподели старши треньорът на Лукойл Академик Йовица Арсич преди старта на шампионата.

Йовица Арсич

„Моите амбиции за сезона ще са същите като на Лукойл, а те са ясни. В началото на шампионата момчетата, които са по-млади ще получават колкото е възможно повече минути, но и толкова колкото заслужават. Не сме правили много големи анализи на останалите отбори, защото ще гледаме от мач за мач“, каза Арсич пред bgbasket.com и добави:

„Първо трябва да се занимаваме със себе си и да подобряваме нашата си игра. По-сериозни анализи ще правим след нова година, когато ще започне подготовка и за купа и плейофите. Мисля, че първенството ще е много интересно, тъй като има много отбори, които са на еднакво ниво и се надявам зрителите да имат възможност да гледат и интересен и качествен баскетбол.“