За поредна година баскетболен клуб Берое ще проведе занимания с децата от началната степен на обучение в Стара Загора. За целта състезатели на тима и треньори от школата  ще се включат активно в инициативата „В час по физическо с баскетболен клуб Берое“. 

Първото от поредицата занимания започва утре (18.10 - четвъртък) в 09:00 ч. в IV-то ОУ „Кирил Христов“. Тренировката по баскетбол за децата в учебното заведение ще бъде водена от треньорите Мартин Раднев, Пламен Дафинов и Николай Колев, а малчуганите ще имат възможност да получат ценни съвети и от трима играчи на Берое.

Спортната инициатива продължава отново в 12:30 ч. във II-ро ОУ „П.Р.Славейков“. В заниманията са предвидени работа с топка и провеждането на щафетни игри с всички участници. През настоящата година интересът от страна на училищата в Стара Загора към инициативата „В час по физическо с баскетболен клуб Берое“ е голям, поради което е планирано създаването на отделни училищни отбори по баскетбол, които ще бъдат включени в състезания помежду си. Най-добре представилите се ще получат възможността да станат част от школата на Берое.

„Децата от 1-ви до 4-ти клас почти нямат възможност да тренират баскетбол в рамките на учебните часове по физическо възпитание, затова баскетболен клуб Берое предоставя тази възможност. Надяваме се, че по този начин ще ги стимулираме да водят по-активен спортен живот“, заяви по повод инициатива председателят на УС на БК Берое Васил Кифев.

Всички деца и техните родители ще бъдат поканени да присъстват на домакинките срещи на Берое през сезона, за да се запознаят отблизо с най-високото ниво на баскетбола у нас и да се запалят към играта като цяло.