Баскетболните фенове в България вече могат да дадат своя вот за любимците си, които да участват в тазгодишния Мач на звездите. Първият етап на гласуването продължава от днес до 24-ти февруари, а вторият, когато ще станат ясни и титулярните петици, е до 6-ти март. Шоуто ще се проведе на 8-ми март при откриването на новата зала в Самоков.

Гласуването става по постове – плеймейкър, атакуващ гард, крило, тежко крило и център, като всички състезатели, картотекирани в българското първенство, но с игрово време над 5 минути на мач, могат да бъдат избрани. На всеки пост ще бъдат определени по 4 играчи – 2 българи и 2 чужденци. Първите четирима избрани с най-много гласове във всеки пост ще влязат в списъците на четиримата треньори. Самите наставници ще определят останалите 4 участници в двата тима до общия брой 24.

Миналата година специален гост на Мача на звездите бе известният гръцки треньор Панайотис Янакис, който изведе страната си до европейската титла през 2005-та година и среброто на Световното през 2006-та. Янакис замени новия ни национален селекционер Пини Гершон начело на Олимпиакос.

Много е вероятно именно Гершон да е най-колоритната фигура на трибуните на Арена Самоков следващия месец.