Варненската баскетболна школа „Стар Баскет Академи“ стартира преди 3 години и вече наброява над 200 деца. Създател и главен треньор е бившият състезател на баскетболния Черно море Саша Топчов.

„След първата ни инициатива „Стар Баскет Камп“ решихме, че трябва да създадем нашия клуб. Идеята ми бе да се опитаме да предоставим на децата малко по-други условия, по-различни тренировки и различно виждане за баскетбола. В момента в клуба тренират над 200 деца. Най-малкият ни състезател е 4-годишен. Имаме всички възрастови групи за момчета, а от миналата година започнахме да развиваме и женски баскетбол, с което много се гордея. Започнахме по-масово да набираме момичета и имаме вече две групи - до 12 години и кадетки, пише DARIKNEWS.BG.

Нормално е всяко начало да е трудно и да предстои много работа. Някои деца тренират от едва два-три месеца, други от година. Те тепърва се формират. Резултатите при нас ще дойдат след две-три години. Имаме клуб, който вярвам, че ще е достоен за уважение в България. Понеже съм сърбин, аз се опитвам на наложа сръбско мислене за баскетбола. Със сигурност мога да заявя, че „Стар Баскет“ ще има един ден и мъжки отбор. Искам след 10 години в нашия клуб да играем в евротурнири, и както вървят нещата, мисля че това ще се случи“, разказва за предаването „Морски гонг“ по Дарик Варна центърът Саша Топчов, който продължава да играе и за тима на ИУ-Варна.

Той разкри доста подробности и около около най-големия тренировъчен лагер „Стар Баскет Камп“, който организира всяка година у нас.