Изпълнителният директор на женския баскетболен тим на Хасково 2012 Станислав Станков- Шошо поиска официално чрез медиите оставката на председателя на Съдийската комисия към баскетболната ни федерация Стефан Станев. Това се случи след дербито Левски- Хасково, в което и от двата тима бяха недоволни от отсъжданията на реферите.

„Помолил съм Стефан Станев да праща сериозни съдии на нашите мачове. Той се подиграва с мен и праща много слаби съдии. Видяхте днес на мача с Левски какво се случи. Аз не съм казал, че сме загубили заради съдиите, но съдиите превръщат баскетбола в хандбал. Официално искам оставката на Стефан Станев и ще го гоня, докато не го мяхнат”, заяви Шошо Станков и добави:

„В Стара Загора на мача ни с Берое се случи нещо подобно. Той казва- те са опитни съдии. Как ще са опитни, питам аз. Аз не съм ги чувал. Значи трябва да са свили някъде. Илия Ангелов дойде след мача и каза: За първи път ме е срам да съм дежурен на мач. Вие си направете изводите как са свирили. Ние победихме там. Ето пак съм недоволен от съдиите. Безобразие, казвам ви. Такова нещо няма. Лично съм го помолил, нека да отрече.”

Старши треньорът на Хасково Елена Станкова пък коментира след загубата от „сините” в зала „Универсиада”, че по темата с българските съдии могат да се кажат много неща, но сега не е моментът. „Ако се каже нещо, трябва да се каже всичко от начало до край. И ще дойде моментът, когато нещата ще се кажат от начало до край. За корупцията в съдийството, ще се говори и по този въпрос, когато му дойде времето. Съдийството е безобразно, аз съм свидетелка на много неща, ще преценя кога да си отворя устата и по какъв начин. Не се притеснявам от абсолютно нищо. Не е моментът сега.”

„Не е само в съдиите причината да загубим. Причината е в нас. Поставих схема на игра със състезателка, която е от една седмица в отбора, а тя не е готова, защото в предишния си тим е играла по две-три минути на мач. За мен мачът беше без значение, дали ще го спечеля или ще го загубя, защото аз този човек искам да го вработя за плейофите, когато ще ни е необходим. И ако трябва да загубя още един-два мача, ще ги загубя и тях, докато тази състезателка си намери мястото и се позиционира там, където аз искам”, каза още Елена Станкова.