Генералният мениджър на женския баскетболен тим на Академик МГУ Станислав Станков възропта срещу наказанията наложени от Дисциплинарната комисия към родната федерация към състезателки и треньорския щаб на отбора.

„Да, ще предприемем действия срещу тези наказания. Но първо искам да споделя, че точно на този ден преди седем години почина Виолета Цолова. Тя е една от радетелите и създателите заедно с Георги Стоилов на този тим Академик МГУ. И затова съжалявам, че в такъв ден ми се налага да се занимавам с това”, коментира Станков.

„Задавам си няколко въпроса. Първо защо като решението е от 1-ви март, а получих уведомление на 4-ти следобед. Днес имаме мач и не можем да реагираме. Задавам си въпрос и за критериите. Видяхме един Митко Ангелов какво направи, а негово наказание е 200 лева. На една Станислава Станкова е 440 лева, плюс три мача. Какви са критериите. Аз оправдавам поведението на Митко, защото то е следствие от нещо друго. И може ли да се вземе решение като се гледа само едната страна. Нито състезателките, нито треньорката, нито аз не бяхме извикани пред Дисциплинарната комисия. Ще заведем съдебен иск срещу комисията и срещу федерацията. Но ще изчакаме решението на Арбитражната комисия. Лично изпратих жалба до Арбитражната комисия, но Управителния съвет и лично до Михаил Михов”, допълни още Станислав Станков.

Ние губим много от това. Имаме договори с фирми, които зависят от това дали сме първи втори или трети, сега сме ощетени от отсъствието на състезател като Станислава Станкова”, сподели пред Гонг за скандала Станков.