Баскетболистите на Левски записаха нова победа в мъжкото ни първенство, след като се справиха с Черно море с 86:77 точки в мач от НБЛ. Двубоят бе доста интересен и предложи хубаво зрелище за публиката, най-вече благодарение на добрата стрелба на двата отбора от далечно разстояние. Това се отнася в по-голяма степен за „сините“, които вкараха 17 тройки.

Основен коз за победата на Левски за пореден път бе сръбският гард Марко Маринович, който завърши с 30 точки, от които осем тройки от девет опита. Плеймейкърът добави и девет асистенции.

Добре му пригласяваше и синародникът му Неманя Протич, който реализира 14 точки и направи осем асистенции.

Черно море се държа в мача до 30-та минута, когато „сините“ дръпнаха с 65:57 и в последната част нямаха проблеми да задържат преднината си.

Варненци обаче показаха сериозен характер, след като изиграха втори мач в рамките на 24 часа след победата си снощи с продължение над Рилски спортист в Самоков.

Черно море в същност трябваше да е домакин в този кръг, но ръководствата на двата клуба постигнаха споразумение двубоят да се играе в София.

Левски бе без сръбския център Младен Пантич, чиято травма обаче не е сериозна.

За Черно море най-резултатен бе Асен Великов, който завърши с 18 точки и 9 асистенции.

След двубоя старши треньорът на Левски Тити Папазов обясни защо мачът се игра в София, а не във Варна, както бе по програма. Заради тържеството по повод 100-годишнината на Славия "сините" са предложили мачът да се играе на 9-и във Варна, ден по-рано от датата, която е по програма - 10-и април или на 8-и в София. Заместник-председателят на Черно море Порт Варна Симеон Варчев е избрал двубоят да се играе тази вечер в София. Освен това двата клуба са изпратили писмо до всички участници в НБЛ и федерацията, дали имат нещо против промяната. Нито един клуб не е изразил несъгласие с това.