Варненският Черно море, който води във временното класиране в Националната баскетболна лига с 4 победи и 1 поражение гостува на Рилски спортист в събота в мач от 6-я кръг на първенството. Двубоят е от 18 часа в Арена Самоков, а сърбинът Джордже Тресач бе категоричен, че това ще е дербито на кръга.

193-сантиметровият баскетболист сподели: „Това ще е дербито на кръга. Надявам се, ако играем с голямо старание, имаме шанс. Ще се опитаме да ги изненадаме и да победим.”

Черно море поднесе изненадата в предишния кръг след като разби Левски във Варна с 84:68 точки. Тресач пък завърши с 9 точки и 6 борби за 35 минути на терена.

Дали някой е очаквал толкова добър старт за Черно море в шампионата, Джордже Тресач отговори: „Беше трудно да се очаква такова нещо, но защо не. Работим здраво на тренировките, имаме добър отбор и се надявам, че във всеки мач ще излизаме максимално готови.”

„Не знам до къде можем да стигнем. Нека работим мач след мач. Не искам да прогнозирам. Ако продължаваме да играем така, можем много да постигнем”, коментира още Джордже Тресач.