„Левски ще завладее Балканската лига. Такъв е планът на сръбското трио в състава на „сините” от София Младен Пантич - Марко Маринович - Неманя Протич”, пише в статия за предстоящата Финална четворка на регионалната надпревара местното издание sportskacentrala.com. Опитният център Младен Пантич прави добър сезон, който започна в чачанския Борац, премина през атинския Икарос и продължава в Левски.

„За нас предстои най-важният период през сезона и се готвим на пълни обороти за полуфиналите. Амбициите на Левски са големи и ще направим всичко, за да спечелим Балканската лига. Победихме Рилски спортист на два пъти, така че се надявам да ги победим и на полуфинала. На теория сме по-добри, имаме и по-голяма ротация с качествени играчи, но трябва да покажем това на терена”, споделя Пантич в навечерието на Финалната четворка.

- Какъв е пътят да преборите Лукойл Академик за титлата в България?

- Ами това, което в Сърбия е Партизан, в България е Лукойл. От идването ни с Протич тук, играхме само един мач с тях, на техен терен и загубихме нещастно с 4 точки разлика. Мисля, че можем да сме равностойни с тях и че не са по-добри от нас. Ще имат домакинско предимство, но тук това не е нещо толкова значително. Имаме достатъчно време да се подготвим за плейофите. Вървим стъпка по стъпка. В момента ни интересува само Балканската лига, а спечелването на трофея в Самоков би ни дало тласък и за похода към титлата.

- Как се чувстваш в София?

- Благодарение на Марко Маринович периодът за адаптация в новия град и клуб беше много кратък. Марко, както и треньорът Тити Папазов, и останалите сътборници направиха всичко от първия ден да се усещам все едно съм с тях дълго време. Клубът има отлична организация. Малко след мен пристигна и Немяна Протич, така че сега имаме малка сръбска колония. Ние тримата се познаваме още от ФМП, където имахме няколко сезона заедно.

- Кажи малко повече за качеството на българския баскетбол...

- Отборите, които са лицето на баскетбола тук са Лукойл и Левски, докато другите тимове малко отстъпват от тях, но като цяло са доста равностойни и мачовете между тях са оспорвани, всеки може да победи всеки.

- В Гърция се справяше отлично, а после разтрогна с Икарос и прие офертата на Левски...

- Сработих се бързо с отбора в Гърция. Имах чудесни съотборници и треньори. Първият месец всичко беще отлично, но започна забавяне на заплатите и се разделих с тях. Мога да кажа, че сега съм в добра форма и съм доволен, че съм в Левски.

- Какви са ти плановете за следващия сезон?

- За момента всичките ми амбиции са свързани с Левски. Максимално съм концентриран да помогна на отбора да спечели Балканската лига и най-после да прекъснем доминацията на Лукойл в българския баскетбол. А след като завършим тези задачи, ще мисля за следващия сезон.