Един от сръбските състезатели на баскетболния Черно море е центъра Милян Пупович. 30-годишният баскетболист сподели, че се чувства добре в състава и вижда много талант в отбора. „Не знам точно какъв беше проблемът с врата ми. В понеделник на тренировката получих удар в гърба и после пропуснах две тренировки. Вече съм добре и тренирах”, коментира Пупович преди контролите на варненци в София и Самоков.

209-сантиметровият сърбин заяви още, че Черно море може да влезе в Топ 4 на Националната баскетболна лига в България. „Мисля, че можем да бъдем сред първите четири отбор в това първенство. Трябват ни повече мачове, да повишим формата си и да покажем, че сме добър отбор. Можем и лошо да играем, защото това наистина зависи от формата си”, каза Милян Пупович, а по повод двубоя в първия кръг на шампионата на 19-и октомври срещу ЛукОйл Академик сърбинът коментира:

„Няма да се изненадам, ако бием Лукойл, защото имаме добър отбор, но трябва да го покажем на терена. Няма да се изненадам, но нищо не можа повече да кажа. Просто трябва да го покажем на терена. Имаме талантлив отбор, но трябва много да тренираме. Всеки трябва да намери мястото си в отбора, за да влезем сред първите четири. Треньорът Коцев знае, че няма опит и говори много с играчите, а така се получава сработване. Важно е, че е много добър човек и направи чудесна атмосфера. Трябва да покаже и треньорските си умения на терена.”

„Имаме добър отбор. Имаме играчи на всички позиции, но единственият проблем е, че не сме тренирали през цялото време в пълен състав. Все пак за началото на сезона мисля, че ще сме готови. В Белград показахме характер срещу втория отбор на Цървена звезда. Играхме добре в защита. Срещу Енисей пък мисля, че показахме, че можем да се съревноваваме с такъв отбор. Варна е хубав град, но в последния месец нямах много време да се разходя, защото бяхме на подготовка и тренирахме много. В последната седмица две тренираме в пълен състав и мисля, че повишаваме формата си”, коментира Милян Пупович.