В днешния си брой авторитетният сръбски всекидневник „Политика” пише за квалификационния мач за европейско първенство по баскетбол за мъже България - Сърбия, игран снощи в софийската зала „Универсиада”:

„При едно от най-тежките гостувания в квалификациите за Европейското първенство нашите баскетболисти потвърдиха в отличен стил, че мястото им е сред най-добрите европейски отбори: България - Сърбия 77:87.

В малката зала „Универсиада” беше трудно да се диша, а камо ли да се играе. Организаторите бяха раздали на публиката тромби, свирки и барабани, така че съдийските свирки едва се чуваха. Единственият начин да се спре този невероятен шум бе добрата игра на сръбския отбор, който със серия удари от дистанция за нула време разби българската зона и запуши устата на френетичната публика.

За първото полувреме може да се каже само, че това са може би най-добрите 20 минути на нашия национален отбор след Световното първенство през 2002 година в Индианаполис. Почти всички сръбски отбори през последните години трудно играят срещу зонова защита, а този състав нямаше проблеми.

На играта на нашия отбор не се отрази и фактът, че двама от първата петица - Вуянич и Кецман, се контузиха още в 12-та минута /сблъскаха си главите и Вуянич бе зашит с три шева, а Кецман - с четири шева/ и до края на мача не играха.

През второто полувреме българите правиха всичко, за да намалят нашата преднина и непрекъснато "се ослушваха" за резултата на израелците, които явно имаха вечер. На края българите успяха "да спечелят загуба", която ги води в Полша".