Със среща между играчите и ръководството на клуба, търсят разрешаване на проблемите в баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик. „Студентите” отпаднаха безславно на четвъртфиналите на турнира за Купата на България, а това би трябвало да е задействало сериозна сигнална лампа за босовете на тима.

По информация на Гонг, снощи спортният директор Сашо Везенков е събрал баскетболистите на разговор. Самите състезатели водени от треньора Йовица Арсич подновиха занимания в Правец още в събота, след като напуснаха Ямбол в четвъртък след поражението си от Рилски спортист.

Няколко дни след провала за Купата, в лагера на ЛукОйл Академик продължават да пазят мълчание дали ще последват някакви промени в състава или ръководния щаб. Слуховете за оставка на спортния директор Сашо Везенков все още витаят в медийното пространство, но логично последната дума ще има президентът на клуба Валентин Златев.

Бившият треньор на ЛукОйл Академик Марин Докузовски пък ще се опита да помогне за разрешаване на спора между „студентите” и македонския национал Ристе Стефанов. „Най-лошо е той да не играе в този период. Не ми се мисли, че може да бъде наказан”, коментира Докузовски, който пое селекцията на Македония, пред вестник „Македонски спорт”.

„Ясно е, че трябва да реагираме и като федерация, защото това е и наш проблем. Не мога да кажа нищо конкретно преди да съм наясно с фактите. Заедно със спортния директор Върбица Стефанов планираме да се видим с Ристе. Трябва да обсъдим ситуацията”, споделя Докузовски, с което потвърждава, че Ристе Стефанов има място в представителния тим на своята родина в предстоящите евроквалификации.

„Разбира се ще разговарям с хората от ЛукОйл Академик. Познавам ги добре и това може да помогне”, казва Марин Докузовски.