Националният отбор за девойки до 18-годишна възраст изпадна в Дивизия Б и потвърди, че женският баскетбол у нас върви само надолу. Девойките продължават да са без победа на Европейското първенство в Сьодертале, Швеция. Този път избраничките на Станислав Бояджиев загубиха от Словакия с 39:56.

Нашите за първи път в първенството водиха в резултата почти цяло полувреме, но секунди преди края допуснаха противничките им да се оттеглят с точка пасив. Второто полувреме обаче бе изключително слабо и резонно загубиха срещата.

Моника Тодорова направи силен мач и до почивката имаше вече 16 т., от които 12 от линията за три точки. Тя бе най-резултатна за България с общо 19 т. в мача, като добави и 8 борби. За словачките Кинга Бандик завърши със 17 точки и 14 борби.

В последния си мач в Швеция в петък от 14 ч. българките излизат срещу другия абсолютен аутсайдер – Турция, в мач без значение.

България играе в Дивизия Б и при 16-годишните, а единствено жените до 20 години ни представят все още в елита. Миналата година във втория ешелон изпаднаха и младежите до 20 години.