Отборът на КК Сплит с национала Деян Иванов в състава загуби първия си мач от новия сезон в Адриатическата лига.

Тимът на президента Дино Раджа загуби гостуването си на КК Загреб след финалния щурм на домакините със 77:80 точки. Двубоят бе изключително равностоен, а Деян започна като титуляр и остана на терена 26 минути.

Българинът се отчете с 15 точки, 2 борби, 2 асистенции и 3 откраднати топки. По-резултатен от близнака Иванов в отбора на Сплит бе само американецът Антъни Акинс, който завърши със 17 точки. На почивката КК Загреб, с който пък шампионът ни ЛукОйл Академик се е срещал в купа УЛЕБ преди години водеше с 40:38 точки.

Поражението изпрати КК Сплит на девета позиция във временното класиране след първия кръг в Адриатическата лига, а на 6-ти октомври Деян и съотборниците му са домакини на лидера ФМП Железник.

„Много съжалявам, че не успяхме да измъкнем победата”, заяви след мача старши треньорът на Сплит Слободан Суботич. „Имахме шанс, а изпуснахме три наказателни удара и няколко топки в последните минути. Доволен съм от играта, но не и от резултата, защото мисля, че можем много повече”, коментира още наставникът.