"Много ми се иска да сме готови за първенството и да стартираме по най-добрият начин“, заяви на пресконференция преди срещата от първия кръг от надпреварата в НБЛ между Черно море Порт Варна и Рилски спортист треньорът на варненски тим Спас Натов. 

Той допълни, че е доволен от подготовката на тима и най-вече, че не е имало контузии. Успяхме да се опазим от контузии, което за мен е много добре, коментира Натов и допълни, че тренировъчният процес е бил добър и отборът върви нагоре. "Изиграхме добър брой контроли, не колкото искахме, но все пак добър брой, който ни дава възможност да видим къде сме. Имаше лоши неща, имаше и хубави. За мен най-важното нещо е нашият отбор да играе на върха на възможностите си", каза още специалистът. 

Натов обясни, че е впечатлен от новия център на отбора Никола Маравич. Той идва от държава, където всички баскетболисти са научени, надявам се да успее да помогне на отбора, каза още треньорът. 

Вицепрезидентът на клуба Симеон Варчев първо изказа благодарност ръководството на Пристанище "Варна", без което по думите му "трудно щяхме да имаме отбор на това ниво". 

"Тази година решихме по много причина да играем с български играчи и български треньор с изключение на поста централен нападател, какъвто в България просто няма", коментира Варчев. Според специалиста през тази година първенството ще е твърде равностойно и твърде силно. По думите му за амбициите на отбора преди да минат първите кръгове не може да се говори. "Трябва да минат два-три кръга, за да видим и да се ориентираме, защото контролните срещи са едно, а официалните - друго", обясни Варчев. 

"Иска ми се в събота публиката да напълни залата, защото като гледам ентусиазма, с който тренират момчетата и играта им в контролните срещи съм сигурен, че ще направят всичко възможно, за да победим във всяка една среща, независимо срещу кого играем", заяви помощник треньорът Георги Бакалов. 

Черно море Порт Варна ще играе засега домакинските си срещи в зала "Христо Борисов".

Ръководството на клуба ще се срещне с шефовете на ДКС за условията за ползване на зала "Конгресна" и ако те са приемливи тимът може да играе някои срещи там. За първата среща между Черно море Порт Варна и Рилски спортист билетите са с цени 1 и 3 лева. Двубоят е в събота от 17.00 часа. /БТА