Спартак Плевен победи Рилски спортист със 78:68 като гост в последната среща от осмия кръг на Националната баскетболна лига. С успеха си момчетата на Дарин Великов се изравниха по точки с Левски на втората позиция, като и двата състава са с по 14 – от шест победи и две загуби. Спартак обаче е втори, тъй като победи Левски в директния двубой.

Наставникът на домакините Александър Тодоров имаше куп проблеми преди двубоя и разчиташе на едва седем състезатели, за разлика от десетимата, които се включиха в мача за Спартак. Срещата в „Арена Самоков” вървеше равностойно, като на почивката плевенчани водеха само с три точки – 41:38.

Третата част също премина без явен фаворит, но това се промени в заключителната четвърт, в която Рилецо вече показа умората си и отстъпи инициативата. Гостите взеха още шест точки преднина и така оформиха крайното 78:68. Самоковският отбор не можеше да разчита в този мач и на едно от най-силните си иначе оръжия – стрелбата за три точки, като реализира само седем от своите 22 опита оттам.

Спартак използва по-умело и нарушенията си, и макар относителното равенство в броя фаулове, гостите изпълниха цели 10 наказателни удара повече, което също оказа своето значение в края.

Най-резултатен в срещата бе Травис Питърсън от Рилски спортист. Американецът завърши с 27 точки, пет борби, два чадъра и две откраднати топки, но и пет грешки. Капитанът на Спартак Хрисимир Димитров реализира дабъл-дабъл с 21 точки и 11 борби, а Саша Топчов добави 12 точки и осем борби.