Спартак Плевен победи Левски с 81:69 и така двата тима ще трябва да изиграят трети двубой помежду си, който да определи носителя на бронзовите медали в мъжкото баскетболно първенство.

Тимът на Дарин Великов доминираше през по-голяма част от двубоя, като не допусна отпускане, когато на почивката се оттегли с пет точки преднина. Само преди броени дни плевенчани изпуснаха да победят Левски и в София, когато имаха аванс от 24 точки.

В зала „Балканстрой” Спартак излезе концентриран докрай, за да остане в серията. Това помогна на стрелбата им, особено от наказателната линия, много сериозен фактор в оспорваните сблъсъци. След силна първа четвърт, във втората домакините съумяха да дръпнат с 13 точки на два пъти, благодарение и на грешките на „сините”.

След почивката Спартак продължи да поддържа темпото на игра, но след няколко поредни грешни паса и неуспешни стрелби Левски успя да се върне в мача и се доближи само на точка. Последваха нови силни десет минути за домакините, преди в средата на последната четвърт Юлиан Радионов, Асен Великов и Веско Веселинов да доведат резултата до 68:67. Левски обаче не се възползва от шанса за обрат, като от тази минута до края на срещата, малко по-малко от пет минути, реализираха един-единствен кош.

Тройка на Цветослав Острев и няколко точни наказателни удара на плевенчани сложиха точка на спора в мач №2 от серията за третото място. Интересното е, че по този начин срещите между Левски и Спартак могат да приключат след края на финалната серия, в която утре Лукойл Академик и Балкан играят трети двубой.

Хрисимир Димитров за пореден път бе най-резултатен за Спартак Плевен с 21 точки, към които добави седем борби, две асистенции и открадната топка. Саша Топчов добави 17 точки, Йоич добави 13, а Острев – 12.

За Левски едни от най-силните си мачове този сезон играе Юли Радионов. Гардът поведе „сините” с 21 точки, три асистенции и две борби. Неговият партньор в гардовата двойка в този двубой Асен Великов също бе на ниво със 16 точки, седем асистенции и три борби. Веселинов завърши с 12 точки и седем борби, а Стефан Георгиев бе близо до дабъл-дабъл със своите 11 точки и девет борби.

Мач №3 между Левски и Спартак Плевен ще се играе на 21 май от 18:00 часа в зала „Триадица” в София.