„За първи път мога да кажа, че отборът ми е в пълен състав и нямам нито един контузен. Готвим се пък каквото стане”, заяви старши треньорът на баскетболния Спартак Плевен преди утрешното домакинство на Лукойл Академик в мач от редовния сезон в родния шампионат. Мачът е от 18:00 часа в зала „Балканстрой”, като плевенчани заемат трето място във временното класиране в НБЛ.

„Подготовката мина нормално. През седмицата имахме един по-лесен мач, в които някои от играчите даже не участваха. Общо взето този сезон мачовете ни в Плевен, особено срещу Лукойл Академик са доста успешни. В редовния сезон ги победихме. За Купата загубихме, но имахме шансове да победим и в този мач. Наясно сме, че се изправяме срещу отбор с нов треньор, които си има своите амбиции като тим”, каза наставникът на плевенчани Великов.

„Знам, че ще ни бъде трудно, но ние сме спокойни и при всички положения ще покажем такава игра, каквато трябва да демонстрираме. Сигурен съм, че дори да загубим, нашият тим ще даде всичко от себе си. Нямам съмнения относно мотивацията. Ще стане мач, знаем какво е значението на мача. Наясно съм, че отборът на Лукойл е най-добре селектиран, с най-добрите български играчи, но ние ще дадем най-доброто от себе си. Пък има и мачове, които се и губят”, коментира още Дарин Великов за Гонг.