В среща от 25-я кръг на мъжкото баскетболно първенство Спартак Плевен се наложи без проблем над Рилски спортист с 91:63.

Спартак Плевен записа втора поредна победа и отново обърна поглед към третото място в класирането, след успех над Рилски спортист в зала „Балканстрой”. Домакините бяха особено убедителни в първата четвърт, която спечелиха с 25:7. Момчетата на Дарин Великов бяха също толкова методични и във втората част, в която също реализираха 25 точки, но допуснаха 21. Играта след почивката бе по-равностойна, като плевенчани нямаха проблеми да удържат аванса си и в края на срещата.

Спартак определено нямаше късмет при стрелбата от тройката, но компенсира с точни изстрели от близо, където демонстрира страхотен процент от близо 75%. Най-добър в това отношение бе Илия Станков, който се реваншира за седемте си пропуска от десет опита за три точни, като бе безгрешен във всичките пет стрелби от средно разстояние, както и от фаула. Топ реализаторът на тима от Плевен завърши с 22 точки, пет борби, четири откраднати топки и две асистенции. Сръбският център Александър Калан също бе изключително полезен, като за по-малко от 20 минути вкара 17 точки и овладя 6 борби.

За Рилски спортист отново Александър Груев бе на ниво, като гардът реализира пет тройки и завърши с 19 точки, четири борби и две асистенции. Единственият друг играч на „скиорите”, който набра двуцифрен точков актив, бе Мико Голубович, вкарал 13.