В среща от петия кръг на група „Б” от Балканската лига по баскетбол за мъже Спартак Плевен победи след продължение Стяуа Турабо Букурещ от Румъния с 103:96 (29:23, 21:21, 16:29, 21:23, 16:9). Това е втората победа на плевенчани в турнира.

Мачът премина изключително оспорвано и равностойно. Капитанът на плевенчани - 31-годишният Хрисимир Димитров, даде всичко от себе си и се превърна в герой на мача. Той бе най-резултатният състезател на терена днес с постигнатите 33 точки, 9 борби и 5 асистенции.

Спартак взе убедително само първата четвърт с 29:23 точки. След това последва игра на домакините с много грешки. Следващите три четвърти бяха спечелени от гостите, в които се изявиха Монти Мак, Драгослав Папич и Даниел Попеску. Така отборът от Букурещ успя да поведе за първи път в резултата след кош на Папич в 26 минута - 59:60. После мачът се доигра кош за кош. При груба грешка на Цветослав Острев в последната секунда на редовното време и тройка на Мак румънците изравниха - 87:87.

В 5-минутното продължение плевенчани успяха със силна игра на Кенърли и решителна тройка на Острев, да спечелят победата, въпреки че доиграха срещата без Хрисимир Димитров, който излезе 51 секунди преди края за пет лични нарушения.