Спартак показа мъжество в днешния мач, защото се наложи да играе днес само с шестима здрави състезатели поради заболяване на четирима титулярни играчи.

Отборът успя да се противопостави успешно на гостите през цялото време на срещата. С отлична игра, особено в последните минути, отборът на Дарин Великов измъкна победата чрез две тройки и точна реализация на два наказателни удара на Александър Дяковски. Той се превърна в герой на срещата за публиката на домакините.

Като цяло срещата премина равностойно, нервно и напрегнато в изпълнената до краен предел зала "Балканстрой". Гостите логично имаха по-смислена игра. Домакините компенсираха липсата на заболелите състезатели с пълна мобилизация, бързи атаки и понякога хазартни изпълнения. Тази тактика им донесе заслужена победа.

Според старши треньора на Спартак Дарин Великов дългогодишната традиция на отбора на плевенчани да не разчита на "друга подкрепа, освен на собствените си сили", му помогна да реши изхода на мача в своя полза. Великов бе разочарован от факта, че не бе зачетено искането им мачът да бъде отложен от ръководството на НБЛ, заради големия брой болни играчи в тима, както и от съдийството на днешната среща, което според него подкрепяше в някои свои отсъждания гостите.

Старши треньорът на Балкан Петър Клечков заяви след мача, че са загубили заради "необясними наивни грешки в края на срещата, направени от неговите състезатели"